De Juist voeding voor "ons Pomeranian"........

Onze huishond heeft zich echter aangepast aan de mens en is niet schuw, maar hun maag, darmen en eigenlijk alle ingewanden zijn hetzelfde gebleven dan eeuwen geleden. Als fokker is het heel makkelijk om te kiezen voor droogvoeders.
Droogvoeders zijn een gemakkelijk en goedkoop alternatief. De industrie gaat hier gemakkelijk op in. Wie kent namelijk niet alle reclames waarbij een hond vrolijk van een bak droogvoeding staat te eten? Of een hond die een mooie geurige bak vol blikvoeding krijgt?

Neem eens de moeite wat er nu eigenlijk in deze droog- voeders zitten en, wat zeker niet onbelangrijk is, wat de hond eigenlijk van nature eet. In droogvoeding zit een groot deel aan voedingsstoffen die een hond van nature helemaal niet nodig heeft. Denk hierbij aan granen, groenten en dan de ergste groep, geur- kleur- en smaakstoffen.

De nutriënten/ingrediënten in kunstmatige droogvoeders zijn afkomstig uit afval.
Afval uit de vleesverwerkingsindustrie, Afval uit de landbouwsector( bietenpulp etc.)de Rendac poeders( vleesmeel, beendermeel) en kadavervet.

Brokken bevatten voornamelijk ontsloten graan, want graan is een goedkope energie leverancier.

Koolhydraten in de vorm van granen komen in een natuurlijk dieet van een hond niet eens voor, laat staan in die enorme hoeveelheden.
Een hond die zijn energie en bouwstoffen moet halen uit voornamelijk graanproducten en inferieure restproducten is wederom aan het roeien met de riemen die hij heeft

Fokkers en hondeneigenaren die zich gaan verdiepen merken dat er nog een andere manier van voeden is wat veel beter aansluit op de natuurlijke behoeften van onze huishond. Het vers voeden van de hond. Dit wilt niet zeggen dat U direct naar de slager moet rennen voor een hoop vlees, want er is ook een kant en klare vers voeding voor Uw hond te verkrijgen. Toch is het zeker mogelijk om een maaltijd geheel zelf te gaan samenstellen.

Kennel de Echtna werkt al jaren met vers voeding met een hoop voordelen voor "Ons Poms "


Denk hierbij aan:

*Betere algehele Gezondheid en weerstand.
*Minder vatbaar voor Allergieën.
*Minder Huidproblemen.
*Minder Maag-Darm klachten.
*Minder last van Vlooien, Teken en Mijten.
*Géén tandplaque , minder tandsteen.
*Mooiere vacht, geurloze vacht.
*Reductie van de ontlasting met 50 % Een droge geurloze keutel (die verpulvert als je er per ongeluk op gaat staan ;-)
*Hoger geboortegewicht Pups.
*Hogere melkgift bij Lacterende teven, etc. etc.
*En tot slot nog een ander belangrijk punt:
Honden zitten beter in hun vel en genieten zichtbaar van hun maaltijden

Mocht U verder info willen over " vers " kijk dan eens op www.barfplaats.nl

Enkele versmerken zijn :

Duck /Carni best / Enerqie /Bibi /Smulder /Prins /Rodi /Farmfood etc.

Wij fokken al ruim 36 jaar Poms cq. Kleine en Dwergkezen in de kleuren oranje,zwart,creme,oranje- sable, wolfs-sable ,creme-sable,black and tan .De kennel is gelegen in Friesland bij het plaatsje Echtenerbrug.